Job Verkerke

Chief Procurement Officer Royal Schiphol Group

Job Verkerke begon zijn carriére als projectleider bij Dufec waar Rijkswaterstaat de grootste opdrachtgever is. Vervolgens heeft hij als inkoper carriere gemaakt bij merken als Puma, Marc O'Polo en Tommy Hilfiger. Daarna als global sourcing manager werkzaam geweest bij Navteq. Om vervolgens aan de slag te gaan als Senior Director bij Philips voordat hij in oktober 2018 als CPO aantrad bij de Schiphol Group. 

Joost Haest

Advocaat Severijn Hulshof advocaten

Joost Haest is advocaat/partner bij Severijn Hulshof advocaten. Severijn Hulshof is een nichekantoor gespecialiseerd in bouwrecht en aanbestedingsrecht. 

Yvette Naaijkens

Manager Verwerving Heijmans Utiliteit

Yvette Naaijkens is manager verwerving bij Heijmans Utiliteit. Op dagelijkse basis houd ze zich bezig met complexe aanbestedingen. Na haar studie facility management vervolgde ze haar opleiding international business aan de Leeds Becket University. Al 10 jaar richt ze zich op commercie en tendermanagement en de ontwikkeling en professionalisering van het vakgebied tendermanagement.

Peter Kamminga

Associate Professor, VU Amsterdam & Research fellow, Harvard University

Dr. mr. Peter Kamminga is gepromoveerd scholar, mediator en consultant. Hij doceert zowel aan de Vrije Universiteit en aan de Harvard Universiteit. Hij doet al bijna twee decennia onderzoek naar de impact van juridische kaders op projectresultaten en werkt daarin nauw samen met de bouwpraktijk. Naast zijn academische werk adviseert hij over optimale inrichting van contracten en contracteringsprocessen, en is hij mediator in complexe zakelijke conflicten in de bouwpraktijk en daarbuiten. Zijn nieuwe boek Van contract naar contractuele relatie verschijnt na de zomer. 

Andrea Chao

Advocaat Simmons & Simmons

Andrea Chao heeft als advocaat ruim 11 jaar ervaring met het opstellen en aanbesteden van innovatieve contractsvormen bij complexe bouwprojecten. In het bijzonder specialiseert zij zich in collaboratieve samenwerkingsvormen, zoals bouwteam en allianties. Recente bouwteam ervaring betreft onder meer het adviseren van een gemeente op diverse infra-projecten, ontwikkelaars op diverse gecombineerde woon-en kantoorpanden en een eigenaar/gebruiker bij de bouw van een fabriek. 

Joost Merema

Partner Pro6 managers

Joost Merema is partner bij PRO6 managers, een bureau dat actief is binnen projectmanagement in infrastructuur, industrie en utiliteit. Vanuit de purpose "Samen Beter Bouwen" draagt PRO6 managers bij aan de bouw. Joost werkt vanuit de rol van projectmanager in het Bouwteam Bruggen van Oranje Loper voor de gemeente Amsterdam. Daarvoor moeten negen monumentale bruggen in een belangrijk bereikbaarheidscorridor worden opgenomen. Samenwerking tussen opdrachtgever, aannemers, adviseurs en omgeving is cruciaal en staat daarom centraal in het Bouwteam. 

Ingrid Koenen

Journalist Cobouw

Ingrid Koenen (1968) is journalist bij vakblad Cobouw en specialist op het gebied van aanbesteden, grote projecten en bijzondere contractvormen. Zij volgt de mensen die daarover beslissen op de voet. Tevens is zij schrijver van het boek Prijsvechten. Van bouwfraude naar uitverkoop.