Job Verkerke

Chief Procurement Officer Royal Schiphol Group

Job Verkerke begon zijn carriére als projectleider bij Dufec waar Rijkswaterstaat de grootste opdrachtgever is. Vervolgens heeft hij als inkoper carriere gemaakt bij merken als Puma, Marc O'Polo en Tommy Hilfiger. Daarna als global sourcing manager werkzaam geweest bij Navteq. Om vervolgens aan de slag te gaan als Senior Director bij Philips voordat hij in oktober 2018 als CPO aantrad bij de Schiphol Group. 

Joost Haest

Advocaat Severijn Hulshof advocaten

Joost Haest is advocaat/partner bij Severijn Hulshof advocaten. Severijn Hulshof is een nichekantoor gespecialiseerd in bouwrecht en aanbestedingsrecht. 

Yvette Naaijkens

Manager Verwerving Heijmans Utiliteit

Yvette Naaijkens is manager verwerving bij Heijmans Utiliteit. Op dagelijkse basis houd ze zich bezig met complexe aanbestedingen. Na haar studie facility management vervolgde ze haar opleiding international business aan de Leeds Becket University. Al 10 jaar richt ze zich op commercie en tendermanagement en de ontwikkeling en professionalisering van het vakgebied tendermanagement.

Peter Kamminga

Associate Professor, VU Amsterdam & Research fellow, Harvard University

Dr. mr. Peter Kamminga is gepromoveerd scholar, mediator en consultant. Hij doceert zowel aan de Vrije Universiteit en aan de Harvard Universiteit. Hij doet al bijna twee decennia onderzoek naar de impact van juridische kaders op projectresultaten en werkt daarin nauw samen met de bouwpraktijk. Naast zijn academische werk adviseert hij over optimale inrichting van contracten en contracteringsprocessen, en is hij mediator in complexe zakelijke conflicten in de bouwpraktijk en daarbuiten. Zijn nieuwe boek Van contract naar contractuele relatie verschijnt na de zomer. 

Andrea Chao

Advocaat Simmons & Simmons

Andrea Chao heeft als advocaat ruim 11 jaar ervaring met het opstellen en aanbesteden van innovatieve contractsvormen bij complexe bouwprojecten. In het bijzonder specialiseert zij zich in collaboratieve samenwerkingsvormen, zoals bouwteam en allianties. Recente bouwteam ervaring betreft onder meer het adviseren van een gemeente op diverse infra-projecten, ontwikkelaars op diverse gecombineerde woon-en kantoorpanden en een eigenaar/gebruiker bij de bouw van een fabriek. 

Joost Merema

Partner Pro6 managers

Joost Merema is partner bij PRO6 managers, een bureau dat actief is binnen projectmanagement in infrastructuur, industrie en utiliteit. Vanuit de purpose "Samen Beter Bouwen" draagt PRO6 managers bij aan de bouw. Joost werkt vanuit de rol van projectmanager in het Bouwteam Bruggen van Oranje Loper voor de gemeente Amsterdam. Daarvoor moeten negen monumentale bruggen in een belangrijk bereikbaarheidscorridor worden opgenomen. Samenwerking tussen opdrachtgever, aannemers, adviseurs en omgeving is cruciaal en staat daarom centraal in het Bouwteam. 

Gijs Ploegmakers

Algemeen directeur Ploegam

Gijs Ploegmakers is mede oprichter, algemeen directeur en mede-eigenaar van Ploegam B.V. Samen met zijn broer Chris startte hij het bedrijf 32 jaar geleden en samen hebben zij Ploegam uitgebouwd tot een landelijk actieve aannemer in de grond, weg en waterbouw. Bij Ploegam werken ruim 215  grondige denkers en gedreven doeners samen aan het mooier, veiliger en duurzamer maken van Nederland. Ploegam werkt zowel zelfstandig als in combinatie aan integrale projecten. Tijdens zijn presentatie belicht Gijs het bijzondere tender en samenwerkingsproces binnen het project Stadsdijken Zwolle

Jolanda Lempers

Eigenaar en Best Value adviseur

Jolanda Lempers is eigenaar van tendermanagementbureau Best Value Verkoop. Best Value Verkoop is gespecialiseerd in het winnen van (Best Value) tenders, trainingen en werven. Zij heeft > 15 jaar ervaring op het gebied van van project-en verandermanagement en imageconsultancy. Zij weet bij uitstek hoe inhoud en vorm elkaar versterken.

Marco van Aarle

Registerpsycholoog NIP/Arbeid en Organisatie & medeoprichter van Starcheck

Marco van Aarle heeft meer dan 25 jaar ervaring in de assessment industrie. Hij is verantwoordelijk voor het design en de implementatie van assessment programma's bij o.a. Unilever, Ordina, Cap Gemini en ABN AMRO. Zijn expertise is gebruikt om het individuele gedeelte van het Winnend Team Assessment te ontwikkelen.

Eduard Figee

Hoofd Strategisch Tendermanagement VolkerWessels Infrastructuur

Eduard Figee is als oorspronkelijk sociaal-geograaf behept met infrastructuele vraagstukken. 22 jaar heeft hij aan publieke zijde gewerkt (provincie Noord-Brabant, Rijkswaterstaat) en zich daar onder meer toegelegd op (ontwerp-) tracénesluiten en aanbestedingen. Sinds 2006 werkt hij aan private kant. Eerst bij Heijmans en nu bij VolkerWessels. Hij ziet worstelingen aan beide zijden. "Hoe komen we uit 'gordiaanse knoop' waarin aanbesteder en markt zich bevinden?"

Peter Staats

Realisatiemanager Drents Overijsselse Delta

Peter Staats is een groot deel van zijn werkzame leven al actief op het raakvlak van vraag en aanbod van infraprojecten. Deze ervaring en zijn ambitie brachten hem naar het Waterschap Drents Overijsselse Delta. Het Hoogwaterbeschermingprogramma noopt hier tot slimme samenwerking met de markt om risico's en kosten te beheersen. Peter heeft aan de wieg gestaan van het twee-fasen contract Stadsdijken en is bereid zijn ervaringen te delen.

Ingrid Koenen

Journalist Cobouw

Ingrid Koenen (1968) is journalist bij vakblad Cobouw en specialist op het gebied van aanbesteden, grote projecten en bijzondere contractvormen. Zij volgt de mensen die daarover beslissen op de voet. Tevens is zij schrijver van het boek Prijsvechten. Van bouwfraude naar uitverkoop.